Miljön

Sverige är ett fantastiskt land och en förebild i världen med vårt engagemang i miljöarbetet. Det är viktigt att utforma och utveckla både dagens och morgondagens miljöpolitik för kommande utmaningar och generationer på vår planet. En modern politisk miljörörelse ser möjligheter istället för problem, människor istället för politiker och samarbete istället för avskildhet.

Ett långtsiktigt miljöarbete förutsätter en god tillväxt och välstånd världen över för både människor och företag. Det är inte så konstigt att den som svälter till exempel hugger ner regnskog för att kunna odla mat. När den akuta nöden inte är borta blir det uppenbart att det är långsiktigt mer lönsamt att inte förstöra regnskogen. Med en stark äganderätt möjliggörs välståndet men också medvetenheten med starkt intresse för att också vårda vår miljö. Det får aldrig vara gratis att förstöra och förorena miljön.

Vattenkraft och kärnkraft är de dominerande kraftkällorna i Sverige. Vardera står de för cirka 45 procent av den genomsnittliga elproduktionen. Medan vattenkraftens elproduktion är beroende av vädret kan kärnkraften erbjuda en mer konstant eltillförsel. Kärnkraften redan i sin nuvarande användning är en mycket miljövänlig och säker energikälla. Den har också en mycket stor utvecklingspotential och skulle kunna försörja oss med energi för mer än överskådlig tid. Istället för att motarbeta kärnkraften och importera farlig kolkraft borde vi satsa mer på forskning, utveckling och samarbete mellan länder för att verksamheten och säkerheten i kärnkraftverken ska bli bättre och mer effektiv.

Vi är också beroende av vår omvärld som med kolkraft, utsläpp och föroreningar gör det omöjligt att lyckas göra en avgörande skillnad för vår miljö. Europeiska unionen är med direkta lagstiftningsmöjligheter ett kraftfullt verktyg för att gemensamt hantera gränsöverskridande problem medan FN saknar samma möjligheter till tvingande åtgärder. Frihandel leder till att jordens resurser används så effektivt som möjligt. Varor och tjänster produceras på de platser där det är lämpligast och leder till mindre kostnader och resursförslitning.

Moderata Ungdomsförbundet vill:
- Tillåta utbyggnad av svensk kärnkraft
- Stärka äganderätten i svensk miljölagstiftning
- Använda EU som verktyg för gemensamma miljö
- och klimatavtal både inom och utanför EU.
- Öka och sprida frihandel mellan fler människor och företag i världen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0